Було б бажання – можливості знайдуться

Баєв Сергій ОлександровичЗмінити ситуацію у місті, у країні на краще – ось основна причина приходу до влади. Таке прагнення підштовхнуло і Сергія Баєва стати депутатом Вишневої міської ради.

«Я прагнув застосувати власні знання та досвіт на добробут мешканців міста. Щоб вони нарешті зрозуміли, що влада існує для них, а не вони для влади», – говорить Сергій Олександрович.

Ці думки виникли у його голові не просто так: картина діяльності місцевих органів влади не влаштовувала його.

Та чи вдалося йому змінити у цій системі бодай щось та виправити існуючі недоліки? «Не задоволений роботою, як своєю власною, так і взагалі депутатського корпусу», – розповідає депутат. Але, не зважаючи на самокритичну оцінку виконаної роботи, йому таки вдалося зробити немало.

На дільниці Сергія Олександровича, яка охоплює будинки 9, 11, 13, 15, 15-а, -б по вулиці Машинобудівників, був встановлений дитячий спортивний майданчик. «Тепер на Машинобудівників біля 9 будинку є місце, де грається малеча. За власні кошти придбав будівельні матеріали, а працівники Вишнівського ливарно-ковальського заводу збудували дитячий майданчик. Таким же чином була зроблена огорожа навколо третьої школи», – повідомляє Сергій Баєв.

До того ж він є головою комісії з промислової діяльності та комерційного підприємства і у відповідності до цього вирішує виникаючі проблеми. Також до Сергія Олександровича звертаються з такими питаннями, як: проблема температурного режиму у квартирах, надання матеріальної допомоги людям, різноманітним організаціям, військовослужбовцям, які перебувають в АТО. «Фінансову поміч надаю з фонду підприємства, з власних коштів. Особисті кошти – це моя заробітна плата, яка, на щастя, дозволяє мені це робити», – розповідає Сергій Баєв.

Також він зазначає, що останнім часом все частіше звертаються переселенці, які намагаються розпочати жити заново. І одна з перших проблем, з якими вони стикаються це влаштування малечі до дитячого садочку. «Приходять з проблемою працевлаштування, за оформленням допомоги», – говорить Сергій Олександрович.

Виникали на території його дільниці й проблеми з порушенням спокою мешканців: молодь влаштовувала гульки, пиячили, розкидували сміття. Для того щоб порозумілися мешканці будинку та молодь, яка там час від часу збирається, депутат зробив наступне: «Домовився з правоохоронними органами, вони провели бесіду з юнаками – і більше таких випадків не виникало».

Крім депутатської діяльності, Сергій Баєв більше 15 років займає посаду директора Вишнівського ливарно-ковальського заводу. Тоді, багато років тому, чоловік розпочинав майже з нуля: завод був у напівзруйнованому стані, без опалення, з боргами. А вже за півроку підприємство перетворилося на прибуткову справу. Все це стало можливим завдяки цілеспрямованості Сергія Олександровича та його завзяттю. Але така самовіддача має і зворотній бік: поєднання напруженої депутатської діяльності з керуванням заводом призвело до інфаркту.

Проблеми зі здоров’ям стали на заваді повної підтримки Сергієм Баєвим мітингувальників на Євромайдані: «Через друзів, які стояли там, я дізнавався чого потребують протестувальники та забезпечував їх цим». Після початку воєнних дій на Донбасі, до депутата неодноразово зверталася працівники військової частини, а він в свою чергу допомагав. І за це навіть отримав подяку.

Активність на роботі, у депутатській діяльності, енергійним чоловік залишається і вдома. Відвідування спортзалу, заняття пасікою, город, а головніше піклування про онуків – все це складає світ Сергія Олександровича поза роботою.

Така життєлюбність, активність чоловіка прищеплена спортом. Академічною греблею Сергій Баєв захоплювався ще з молоду: він майстер спорту з академічної греблі, багатократний чемпіон України, срібний призер спартакіади народів СРСР.

Всі минулі перемоги в спорті, на роботі, на депутатській ниві він ладен покласти на вівтар миру, адже мріє лише про одне, аби війна в Україні скоріше закінчилася.

Джерело: газета “Наше місто” № 06(521) за березень 2015 року.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Коментарі закриті.