Лиття по виплавлюваних моделях (ЛПВМ)

Литье по выплавляемым моделям -1

Лиття по виплавлюваних моделях (або ЛПВМ) — це ефективний і надійний спосіб виготовлення деталей. В його основу закладено виготовлення якісних виливків способом заливки розплавленого металу в нероз’ємні, разові ливарні форми. При цьому необхідно зазначити, що для отримання точної моделі виробу і ливникової системи найчастіше використовуються легкоплавкі матеріали, такі як стеарин і парафін. Рідше для вирішення цих завдань використовується віск.

ПрАТ «Вишнівський ливарно-ковальський завод» пропонує лиття по виплавлюваних моделях, ціна на яке відповідає високій якості.

Наша основна спеціалізація в цьому напрямку:

– сталеве лиття по виплавлюваних моделях;
– лиття алюмінію по виплавлюваних моделях;
– лиття чавуну по виплавлюваних моделях.

литье по выплавляемым моделям

Лиття по виплавлюваних моделях — метод, завдяки якому виходять точні і високоякісні виливки масою 0,0051-50 кг і більше. Ними можуть бути: деталі приладів і їх корпусів, лопатки турбін, кронштейни, ріжучий інструмент, а також маленькі деталі автомобілів і багато іншого. Важливо підкреслити, що спосіб лиття по виплавлюваних моделях гарантує не тільки високу точність всіх виливків, а й хорошу чистоту їх поверхонь. Ці якісні характеристики дозволяють використовувати перераховані вище вироби без механічної обробки.

точные стальные отливки по выплавляемым моделям

До групи найпопулярніших марок виплавлюваних металів входять сталі: 25Л, 45Л, 35НГМЛ, 40ХНГМЛ, 7х3, 30Х13, 95Х18, 20ХМЛ, 25ГСЛ, а також сталі, що володіють спеціальними властивостями, такі як: 75Х28Л, 75Х24ТЛ, 45Х26Н2СЛ, 12Х18Н9ТЛ, 40Х24Н12СЛ, 20Х14Н15С4Л, 20Х25Н19С2Л, 35Х25Н35С2Л, Р6М5ЦЛ. Часто в ролі сировини для ЛПВМ використовуються: алюміній АК7ч і АК8л; бронза БрАЖ9 – 4 і БрОЦС -4 -4 -17; високоякісні сірі чавуни всіх марок.

деталь литье

Лиття по виплавлюваних моделях. Переваги:

– можливість отримувати виливки навіть з тугоплавких виробів;
– мала шорсткість поверхні;
– отримання конфігурації виливків 1 … 5 груп складності.

 

деталь

Але як і у кожного іншого способу, у ЛПВМ є недоліки. Один з найбільш значущих – процес лиття займає тривалий час.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

2 коментарі к записи “Лиття по виплавлюваних моделях (ЛПВМ)”

  1. Сергей :

    Добрый день. Интересует вопрос, занимаетесь вы отливкой титана по выплавленным моделям??

    • vlkz :

      Доброго времени суток. На данный момент отливкой титана по выплавленным моделям не занимаемся.